SmellWell 

SmellWell is in 2012 in Zweden opgericht als resultaat van een paar stinkende voetbalschoenen. Nadat we beschikbare opties op de markt hadden uitgeprobeerd die het probleem alleen maar verhulden, werkten we samen met wetenschappers en ontwikkelden we onze eigen planeetvriendelijke formule die naar de bron van het probleem gaat en echt werkt. Onze producten worden vandaag verkocht door toonaangevende retailers wereldwijd in meer dan 6000 winkels.  

 

Missie  

We willen elke actieve persoon in de wereld aanmoedigen om voor zijn favoriete spullen te zorgen, zodat deze schoon en fris blijft en langer meegaat. Dat doen we door planeetvriendelijke producten te maken die beschermen tegen vocht, bacteriën en ongewenste geurtjes. Het grootste verschil met het milieu van vandaag is dat we voor onze spullen zorgen, zodat ze langer meegaan. Recycling zou de laatste optie moeten zijn. Dit is wat ons drijft, en we willen consumenten, merken en organisaties uitnodigen voor een circulaire samenwerking die een positieve impact creëert in onze gemeenschappen. 

 

RESPECT VOOR DE PLANEET  

SmellWell-producten zijn ontwikkeld en onafhankelijk getest in Zweden, klimaatneutraal, REACH-gecertificeerd voor gezondheid en milieu en op verantwoorde wijze geproduceerd uit duurzame en gerecyclede materialen. SmellWell-wascapsules dragen het Nordic Swan-ecolabel, een van ‘s werelds meest vertrouwde en erkende ecolabels. 

 

99% van alle trainers op de markt zijn gemaakt van plastic, dat voor 99% is afgeleid van petroleum. Ongeveer 60% van alle kleding is tegenwoordig gemaakt van synthetisch textiel en de afhankelijkheid van de samenleving van plastic en olie is een van de grootste uitdagingen van onze generatie. 

 

De nieuwste en beste trainers en hightech kunststoffen hebben ook nog een groot nadeel: ze kunnen vrij snel vreselijk gaan ruiken. 

 

We zijn er trots op onszelf voortdurend te verbeteren, onze impact op het milieu te verminderen en circulaire economie en groene initiatieven te vieren en te ondersteunen. In de toekomst zijn we op zoek naar nieuwe partnerschappen en manieren om op grotere schaal het verschil te maken. 

 

WIJ ZIJN EEN GEMEENSCHAP 

Het merk Smellwell is opgebouwd uit een sterke gemeenschap van co-creators en ambassadeurs die onze passie voor een actieve levensstijl en duurzaam leven delen. 

 

We werken samen met merken van wereldklasse, professionele atleten en gelukkige amateurs. Onze ambassadeurs zijn ultralopers, triatleten, CrossFit-atleten, UFC-jagers, extreme skiërs, professionele voetbal- en hockeyspelers, maar ook avonturiers en soulzoekers van over de hele wereld. We zijn constant op zoek naar nieuwe samenwerkingen, uitdagingen en manieren om het verschil te maken.